Programma reis 2020

Programma educatieve Surinamereizen voor docenten met vertrek op 18 of 25 juli 2020

Onderstaand programma is samengesteld met grote zorgvuldigheid. Desondanks kan zich altijd een situatie voordoen, waardoor wij ons genoodzaakt zien om het programma om te gooien, of een alternatief ter plekke aan te bieden. We houden u hoe dan ook altijd op de hoogte van alle programmaonderdelen en -tijden en dus ook van mogelijke wijzigingen.


Dag 1. zaterdag 18 / 25 juli

Vertrek zaterdag 15:15 uur vanuit Schiphol met vlucht PY993 en aankomst 20:45 uur op vliegveld Zanderij in de avond. Bus staat klaar. Aankomst Eco Resort na ± 1 uur rijden. Kamerverdeling wordt bekend gemaakt.


Dag 2. zondag 19 /26 juli.

Ontbijtbuffet, elke ochtend tussen 06.30u - 08.00 uur. Ochtend: Bezoek Combémarkt en Fort Zeelandia. Lunch. Middag: met de boot over de Suriname rivier, vanaf de platte Stenenbrug naar Meerzorg. Terug met de bus over de Jules Wijdenbosch brug naar het busstation Heilige Weg. Wandeling langs Waterkant. Diner.


Dag 3. maandag 20 /27 juli

Ontbijt: Openluchtmuseum Nieuw Amsterdam. Gids ter plekke. Bezoek aan Mariënburg (voormalige suikerplantage); lunch ter plaatse. Middag: bezoek Nederlands Ambassade. Diner.


Dagen 4 t/m 6. 21-22-23 / 28-29-30 juli

Driedaagse excursie naar het overwaterresort Akira in het district Nickerie met dagelijkse maaltijden. Voorbeelden van excursies aldaar zijn vogelspotten, vaartocht door het landschap, citytour door Nieuw Nickerie en kajakken.

Ten oosten van Nieuw-Nickerie zijn meren, waarvan Bigi Pan de grootste is. In dit meer wonen enkele waterdieren, waaronder kaaimannen en een indrukwekkende hoeveelheid zeldzame vogels. Een deel van deze tour neemt u mee naar dit meer, waar u waarschijnlijk dieren tegenkomt die u nog nooit hebt gezien in hun natuurlijke habitat. De stad Nieuw-Nickerie wordt ook meegenomen in de tour; u brengt een bezoek aan vele plaatsen in de stad die onderdeel uitmaken van de lange en gevarieerde geschiedenis en cultuur van Suriname. Voor diegenen die op zoek zijn naar iets anders maar wel met een zekere mate van opwinding, is deze tour perfect. Op 23 resp. 30 juli gaan we na de lunch terug naar Paramaribo.


Dag 7. vrijdag 24 juli / 31 juli

Bezoek Centrale Markt en wandeling door de Keizerstraat naar de Moskee en de synagoge. Bezoek Petrus en Paulus Kathedraal, het grootste houten gebouw in de Caribean. Lunch bij Roopram (Roti). In de middag bezoeken wij de Nationale Assemblee van Suriname. Diner bij De Gadri.


Dag 8. zaterdag 25 juli / 1 augustus

Na het ontbijt bezoeken we het Koto missiemuseum. Foto’s in Surinaamse Klederdracht. Diner op Blauw Grond.


Dag 9. zondag 26 juli / 2 augustus

Na het ontbijtbuffet is er de 'traditionele' vogeltjeswedstrijd op het Onafhankelijkheidsplein. Kerkbezoek voor hen die dat wensen. Nade lunch is er een vrije middag. Diner bij ‘t Vat.


Dagen 10 t/m 12. 27-28-29 juli/ 3-4-5 augustus

Driedaagse Tour naar het Anaula Nature Resort, bestaande uit een compleet verzorgde reis naar het binnenland met twee overnachtingen. Hier maken we diverse uitstapjes, zoals een dorpswandeling, bezoek aan de Ferulassi sroomversnellingen en een avontuurlijke boottocht. Ook een cultureel optreden uitgevoerd door marrons, de inwoners van het gebied rond Anaula, wordt u niet onthouden. Ook bezoeken we scholen. Softdrinks en alcoholische dranken zijn tegen betaling aan de bar te verkrijgen. Op 29 juli resp. 5 augustus gaan we na de lunch rond het middaguur terug naar Paramaribo.


Dag 13. donderdag 30 juli / 6 augustus

Tijdens een plantagetocht doen we ook Frederiksdorp aan, alwaar wij lunchen. In de middag gaan we naar Alkmaar. Diner bij Chi Min.


Dag 14. vrijdag 31 juli / 7 augustus

Bezoek aan de stichting Unu Pikin. Lunch Rotirol. Afscheidsavond in Eco Resort.


Dag 15. zaterdag 1 augustus / 8 augustus

Vrije dag - lunch en diner zijn voor eigen rekening. In de late middag vertrek naar de luchthaven.


Dag 16. zondag 2 augustus / 9 augustus

Aankomst in Amsterdam.


Aanmelden z.s.m. via het inschrijfformulier of door het sturen van een e-mail naar vnssuriname@gmail.com doch uiterlijk 15 febr 2019. Er kunnen MAXIMAAL 25 mensen per groep mee; plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmelding.


U kunt onderstaande tekst in de de mail plakken:

Ondergetekende,……………………………………….meldt zich (met partner) aan voor de 14 daagse reis naar Suriname op 13 of 20 juli  2019.

Adres:            ………………………………………….

Tel.nummer: ………………………………………….

Emailadres:  …………………………………………..

NA AANMELDING ONTVANGT U HET PROGRAMMA WAARVOOR U KIEST EN EEN DIGITALE REISWIJZER SURINAME.PROGRAMMA ANAULA

Onze 3-daagse Tour bestaat uit een compleet verzorgde reis naar het binnenland van Suriname met twee overnachtingen op ons resort. Standaard vertrekdagen zijn elke maandag, woensdag en vrijdag. Tijdens uw reis zullen we diverse uitstapjes maken, zoals een dorpswandeling, bezoek aan de Ferulassi sroomversnellingen en een avontuurlijke boottocht. Ook een cultureel optreden uitgevoerd door marrons, de inwoners van het gebied rond Anaula, zal u niet worden onthouden.


Dag 1: Ferulasivallen en een avontuurlijke boottocht...

Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Onderweg passeren we de indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan deze weg. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.

Voor het diner gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van de Amazone regenwoud ervaren.


Dag 2: Dorpswandeling en cultureel optreden...

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met ondermeer een kerk, een lagere school en een medische post.

Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit uniekje stukje geschiedenis.

 

In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen. Noot: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten.


Dag 3: Vrij door u in te vullen

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.


Wat mee te nemen?

•Zaklantaarn met reserve batterijen

•Een hoofddeksel (pet/hoed)

•1 Lange broek en overhemd met lange mouw tegen verbranding en ’s avonds tegen muggen

•Voldoende film en /of videoapparatuur

•Batterijen

•Luchtige kleding

•Badhanddoeken

•Zwemkleding

•Regenmantel of poncho of paraplu

•Gympen en waterschoenen

•Insecten afweermiddel

•Zonnebrandolie

•Zaklantaarn en reserve batterijen

•Persoonlijke spullen

•Surinaams geld voor het kopen van souvenirs en uw eventuele berekening


Bankrekeningnummer

NL 77 RABO 0136183662

Kamer van Koophandel

37 14 27 24

ANBI Belastingdienst

Nr. 81 96 38 730 (doss. 68425)

Post- en bezoekadres

p/a Michel N.J.L. Tromp

Josephus Jittastraat 73

1063 NK Amsterdam

Nederland

bestuur@stichting-vns.nl